Ekopinnakisan säännöt

Ekopinnakisan tavoitteena on havaita mahdollisimman monta lintulajia kalenterivuoden aikana. Kisassa on tarkoitus liikkua ilman moottoriajoneuvoja. 

1. Kilpailualueena on KHLY:n toiminta-alue.

2. Kilpailuaika on kalenterivuosi.

3. Jokainen osallistuja ilmoittaa kisaan osallistuessaan kotipesän, mistä ilman moottoriajoneuvoa (jalan, pyörällä, soutaen, hiihtäen, yms.) tehdyillä retkillä havaitut lintulajit voidaan laskea mukaan kisaan. Myös julkiset liikennevälineet (bussi, juna, lentokone) lasketaan moottoriajoneuvoiksi. Kotipesää voi vaihtaa kisavuoden aikana ainoastaan muuton yhteydessä.

4. Lähtökohtaisesti kotipesä on kotisi, mutta voit valita myös muun pihan, johon sinulla on selvä yhteys (esim. kesämökkisi tai lähisukulaisesi piha). Näin myös muualla kuin KHLY:n alueella asuva voi osallistua tuollaiselta pihalta kisaan. Tuolloin pitää kuitenkin muistaa että kisaan voi laskea vain KHLY:n alueella havaitut lajit. (Esim. 1: Ajat ensin kotoa autolla 10 km suon laitaan ja teet sitten 10 km kävelylenkin metsässä. Kävelylenkillä havaittuja lintulajeja ei voi laskea ekopinnakisaan, sillä olet tullut kotoasi havaintopaikalle myös moottoriajoneuvoa käyttäen. Esim. 2: Kävelet aamulla 2 km bussipysäkille, josta lähdet bussilla. Palaat sitten illalla samalta bussipysäkiltä myös kävellen kotiin. Nyt voit laskea kodin ja pysäkin välillä havaitsemasi lajit ekopinnoiksi, sillä vaikka välillä oletkin ollut bussissa, olet tehnyt edestakaisen matkan kotoasi havaintopaikalle ilman moottoriajoneuvoa)

5. Jokainen osallistuja ilmoittaa oman väliaikatilanteensa kuukausittain Arto Laaksolle.  Ilmoittaa voi WA-viestillä tai tekstarilla 040 5016750 tai sähköpostilla, e-mail: arto.laakso@edu.janakkala.fi . Lukumäärän lisäksi täytyy ilmoittaa myös laji ja tarkka havaintopaikka. Lajit pitää ilmoittaa viimeistään seuraavan kuukauden viidentenä (5.) päivänä. Ekopinnakisan kokonaistilannetta pidetään yllä KHLY:n kotisivuilla.

Birdlife Kanta-Häme

BirdLife Kanta-Häme ry     khly@birdlife.fi   |   Birdlife Suomi ry      toimisto@birdlife.fi | Tietosuojaseloste