KESÄRALLI

  

BIRDLIFE KANTA-HÄMEEN KESÄRALLI 2019

1. Kisa-aika on lauantaina 15.6.2019 klo 00.00-15.00.

2. Kisa-alue on vanha Lammin kunnan alue, jolla havainnoitsijan on havaintohetkellä oltava.

Kartta pdf

Karttalinkki: https://kartta.hameenlinna.fi/IMS/?layers=Opaskartta&lon=Kaupunginosat&cp=6774165,25492202&z=64

3. Kilpailun voittaa eniten lintulajeja havainnut joukkue. Tasatilanteessa paremmuuden ratkaisee havaittujen ässien (laji, jota mikään muu joukkue ei ole havainnut) määrä.

4. Jotta laji hyväksytään joukkueelle pinnaksi, on yli puolen joukkueen jäsenistä saatava yhtäaikainen näkö- tai kuulohavainto lajista (samasta/samoista yksilöistä).

5.Joukkueen koko on vapaa (kuitenkin vähintään kaksi henkilöä). Käytännössä yleensä yhteen autoon mahtuva henkilömäärä (2-5).

6.Lajilleen määrittämättä jäänyt, mutta tiettyyn lajipariin tai lajiryhmään rajattu havainto voidaan hyväksyä pinnaksi, mikäli joukkueella ei ole lajina muita ko. lajiryhmän lajeja. (esim. käpylintulaji lasketaan, jos määritettyjä käpylintuja ei ole havaittu).

7.Rallin aikana tulee noudattaa normaalia lintuja, luontoa ja ihmisiä kunnioittavaa retkeilytapaa ja rallin vuoksi poikkeavan häiriön aiheuttaminen on kielletty. Atrapit ja valolaitteet ovat kiellettyjä, mutta viheltäminen ym. sallittua. Lintujen pesillä ei saa käydä.

8. Purkutilaisuus, jossa tulokset selviävät, pidetään heti kilpailuajan päätyttyä klo 15.30 alkaen. Purkutilaisuuden paikka ilmoitetaan ennen rallia.

8.Tulosten ilmoittaminen: jokainen joukkue lähettää vähintään yhden osallistujan purkutilaisuuteen tai muuten toimittaa joukkueen lajilistan purkutilaisuuspaikalle klo 15.30 mennessä.

9.Joukkueita pyydetään ilmoittautumaan ralliin sähköpostitse (juhani.kairamo@birdlife.fi perjantai 14.6. klo 15.00 mennessä. Ralliin voi osallistua, vaikka ilmoittautuminen unohtuisikin.

Lisätietoja: Juhani Kairamo (050-3363747)

 

 

Birdlife Kanta-Häme

BirdLife Kanta-Häme ry     khly@birdlife.fi   |   Birdlife Suomi ry      toimisto@birdlife.fi | Tietosuojaseloste