Talviralli

1. Kisa-alue on BirdLife Kanta-Hämeen kuusi kuntaa (Hattula, Hausjärvi, Hämeenlinna, Janakkala, Loppi ja Riihimäki) ja kisa-aika klo 00.00-16.00.

2. Kilpailun voittaa eniten lintulajeja havainnut joukkue. Tasatilanteessa paremmuuden ratkaisee havaittujen ässien (laji, jota mikään muu joukkue ei ole havainnut) määrä.

3. Jotta laji hyväksytään joukkueelle pinnaksi, on yli puolen joukkueen jäsenistä saatava yhtäaikainen näkö- tai kuulohavainto lajista.

4. Joukkueen koko on vapaa (kuitenkin vähintään kaksi henkilöä). Käytännössä yleensä yhteen autoon mahtuva henkilömäärä (2-5).

5. Lajilleen määrittämättä jäänyt, mutta tiettyyn lajipariin tai lajiryhmään rajattu havainto voidaan hyväksyä pinnaksi, mikäli joukkueella ei ole lajina muita ko. lajiryhmän lajeja. (esim. käpylintulaji lasketaan, jos määritettyjä käpylintuja ei ole havaittu).

6. Rallin aikana tulee noudattaa normaalia lintuja, luontoa ja ihmisiä kunnioittavaa retkeilytapaa ja rallin vuoksi poikkeavan häiriön aiheuttaminen on kielletty. Atrapit ja valolaitteet ovat kiellettyjä, mutta viheltäminen ym. sallittua. Lämpökameran käyttö on sallittua.

7. Rallin purkutilaisuus (tulosten selvitys ja läpiläynti) ennen rallia ilmoitetussa paikassa klo 16.30 alkaen. Purkutilaisuuteen mahdollista osallistua myös etänä Google Meet palvelun kautta. Liittymislinkki lähetetään osallistujille ennen tilaisuutta.

8. Tulosten ilmoittaminen: Tulokset ilmoitetaan 16.30 alkavassa purkutilaisuudessa.  Jos joukkueesta kukaan ei pääse osallistumaan purkutilaisuuteen pitää oman joukkueen tulokset lähettää sähköpstitse (juhani.kairamo@birdlife.fi) klo 16.30 mennessä.

9. Joukkueita pyydetään ilmoittautumaan ralliin sähköpostitse viimeistään rallia edeltävänä päivänä klo 24.00 mennessä (juhani.kairamo@birdlife.fi). 

 

Birdlife Kanta-Häme

BirdLife Kanta-Häme ry     khly@birdlife.fi   |   Birdlife Suomi ry      toimisto@birdlife.fi | Tietosuojaseloste