Uutiset

  

 • Janakkalaisen fasaanitilan luontoon istuttamissa fasaaneissa on todettu H5N8-tyypin lintuinfluenssaa. Virus on todettu ainakin viidestä alueelta Ruokaviraston laboratorioon toimitetusta kuolleesta fasaanista. 

  Ruokavirasto on päätöksellään perustanut tartunta-alueelle rajoitusvyöhykkeen, joka on jaettu tarkastusalueeseen ja seuranta-alueeseen. Rajoitusvyöhykkeen rajat käyvät ilmi tästä karttalinkistä. Siipikarjan pitäjille lähetetyssä tiedotteessa Ruokavirasto kehottaa tilallisia olemaan ruokkimatta luonnonvaraisia lintuja rajoitusvyöhykkeellä. Suositus koskee myös niitä, joilla on kosketus edellisiin (naapurit, kylässä käyvä ystävä ym.). Tavoite tällä on, ettei tauti leviä luonnonvaraisista linnuista siipikarjaan. Kaikessa lintujen talviruokinnassa on joka tapauksessa hyvä noudattaa Ruokaviraston ja BirdLifen ohjeita.

  Kehotamme alueella liikkuvia lintuharrastajia tarkkailemaan ja ilmoittamaan mahdollisista laajemmista lintujen sairastumis- ja kuolemantapauksista. Alla Ruokaviraston tiedote josta löytyy mm. ohjeet miten kuollut lintu tulee toimittaa tutkittavaksi.

  Lintuinfluenssavirukset tarttuvat huonosti ihmiseen, ja tartunta vaatii yleensä läheisen kontaktin sairastuneeseen villilintuun, siipikarjaan tai niiden eritteisiin. Euroopassa todetun H5N8-tyypin lintuinfluenssan ei tiedetä koskaan tarttuneen ihmiseen.

  Ruokaviraston tiedote 

  Lintuinfluenssaan liittyviä kysymyksiä

  Jos löydät useita kuolleita lintuja

    Takaisin
 •   Arkisto

Kanta-Hämeen Lintutieteellinen yhdistys ry - Birdlife Kanta-Häme

Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys ry     khly@birdlife.fi   |   Birdlife Suomi ry      toimisto@birdlife.fi | Tietosuojaseloste