Uutiset

  

 • Luonnontieteellinen keskusmuseo (LUOMUS) ja BirdLife Suomi järjestävät keväällä kaikille avoimen lintulaskentakurssin. Kurssi järjestetään etänä eikä sille tarvitse erikseen ilmoittautua.

  Moni saattaa ajatella, ettei omat kyvyt tai aika riitä linnustolaskentoihin osallistumiseen. On totta, että vaikka esim. linjalaskentojen tekeminen vaatii kyllä hyvää lintujen ja niiden eri äänten perustuntemusta löytyy samalla melkein kaikille jokin linnustoseurannan muoto, johon omat kyvyt riittävät vallan mainiosti. 

  Kurssilla esitellään ja käydään läpi tarkemmin eri seuranta- ja laskentamuodot. Tämä kaikki on hyödyllista ja mielenkiintoista tietoa kenelle tahansa lintuharrastajalle vaikkei itse laskentoihin osallistuisikaan.

  Kaikki me harrastajat tietysti toivomme, että linnustoamme pystyttäisiin suojelemaan mahdollisimman hyvin. Tehokas ja hyvä suojelutyön perustuu oikeaan tietoon. Lintulaskennat tuovat tätä tärkeää tietoa tutkijoiden ja suojelutyötä tekevien käyttöön. Yksi ajankohtainen esimerkki tämän perustiedon keräämisen tuloksista on juuri äsken BirdLifen julkaisema Linnuston tila Suomessa -raportti.

  Enemmän tietoa kurssista tästä linkistä.

    Takaisin
 •   Arkisto

Kanta-Hämeen Lintutieteellinen yhdistys ry - Birdlife Kanta-Häme

Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys ry     khly@birdlife.fi   |   Birdlife Suomi ry      toimisto@birdlife.fi | Tietosuojaseloste