Uutiset

  

 • Sammaliston keskeneräisten töiden listalle jäi viime keväänä heikkojen jäiden takia tekemättä sorsan pesäputkien kunnostus. Liisa, Ulla ja minä ryhdyimme hommaan perjantaina 1.3.2019 aurinkoisessa pakkassäässä, jolloin Sammaliston kosteikkojen jäät kantoivat hyvin.Kari Vuorinen kunnostetun pesän äärellä

  Tarkoituksemme oli kunnostaa 11 kpl sorsien pesäputkia, joita oli sijoitettu eri puolille kosteikkoa. Noudimme putket lintutornille, jonka iso pöytä toimi korjausalustana. Koko putkipaketti piti purkaa, jotta kahden rautaverkon väliin saatiin aseteltua uudet täytteet.

  Purku olikin yllättävän työlästä ja vei aikaakin. Ensimmäisellä kerralla saimme kunnostettua 5 putkea ja sunnuntaina 3.3. saimme valmiiksi loput kuusi. Tarvikkeita kului seuraavasti: 3 säkillistä kuivattua heinää, 50 m rautalankaa, 100 kpl nippusiteitä ja koko rulla kattohuopaa.

  Tarvikkeista heinät ja kattohuopa löytyivät omista “nurkista”, eli euroja ei juurikaan tuhlattu. Aikaa kului 7 tuntia ja jäällä käveltyjä kilometrejä kertyi yhteensä 30. Nyt putkien pitäisi kestää huomattavasti pidempään.

  Kunnostimme ja tuunasimme myös yhden kellahtaneen sotkan pesälaatikon ja kaadoimme laulujoutsenen pesimäsaarelta suuren osan pujoista. Toivottavasti myös sorsat tykkäävät uusista pesistä.

   

  Terveisin

  Kari, Ulla ja Liisa

    Takaisin
 •   Arkisto

Kanta-Hämeen Lintutieteellinen yhdistys ry - Birdlife Kanta-Häme

Kanta-Hämeen lintutieteellinen yhdistys ry     khly@birdlife.fi   |   Birdlife Suomi ry      toimisto@birdlife.fi | Tietosuojaseloste